SCS Pakket

Het SCS Pakket bestaat uit diverse applicaties en services, hieronder vindt u de onze beschikbare applicaties en waar ze voor gebruikt worden. Bent u enthousiast geworden en wenst u meer informatie of een geheel vrijblijvende demonstratie neem dan gerust contact met ons op.


SCS Office

De SCS Office applicatie is dé desktop applicatie voor het aanmaken, vullen, beheren en exporteren van projecten. De applicatie staat in direct contact met de SCS Cloud.

Lees meer…

Met de SCS Office applicatie wordt het aanmaken, vullen, beheren en exporteren wel heel gemakkelijk. In de Office applicatie zijn alle benodigde tools aanwezig om uw projecten klaar te maken voor uitvoering. Maak klanten aan om daar vervolgens projecten aan te koppelen. Na het aanmaken van een project kunt u het project vullen met objecten. Inlezen van objecten kan door middel van diverse uitwisselingsbestanden zoals:
-RibX (Reiniging en Inspectie)
-CSV
-Shapefiles

Na het inladen van de objecten is het project klaar voor reiniging en/ of inspectie.

Selectie
In de Office applicatie is het mogelijk om allerlei selecties uit te voeren, enkele voorbeelden zijn:
-Op object velden (diameter, materiaal, straat, wijk, plaats, enz)
-Op registratie (datum/tijd, reiniger, defect of constatering, enz)
-Op inspectie (datum/tijd, inspecteur, waarneming, enz)
-En nog vele andere mogelijkheden

Door de vele selectie mogelijkheden kan er snel overzichtelijk gemaakt worden wat de status van het project of de status van de bezochte objecten is. Deze selecties kunnen vervolgens weer geëxporteerd worden naar pdf tekeningen of csv overzichten, zelf exports naar shape files is mogelijk.

Riool inspectie
Indien u gebruik maakt van de SCS Inspection applicatie kunt u in de SCS Office applicatie de inspecties controleren en eventuele invoerfouten corrigeren. Deze correcties worden vervolgens direct op de SCS Coud opgeslagen. Zodra de inspecteur zijn gegevens met de SCS Cloud synchroniseert worden uw correcties direct bij de inspecteur op het inspectie voertuig doorgevoerd. Vervolgens kunt u direct vanuit uw Office applicatie een rapportage draaien voor uw opdrachtgever. Deze rapportage bevat: Uitwisselings bestand, PDF rapportage, Digitale report viewer en alle video en foto bestanden die bij de inspectie horen.

Riool reiniging
Riool-reiniging projecten kunnen vanuit de Office applicatie ook beheerd en geëxporteerd worden. U kunt de voortgang inzien en de resultaten exporteren naar CSV, PDF-rapportage of RibX export bestand. Ook is het bij kolk reinigingsprojecten mogelijk om afrekenstaten te draaien. Hier kan per reinigingstype een overzicht gemaakt worden hoeveel registraties er in het project uitgevoerd zijn.

Rioolreparatie
Op het moment dat u reparaties in en om het riool uitvoert is het SCS pakket ook zeker geschikt voor u. De renovatie tool bied u alle functies die u nodig heeft. Door middel van het inlezen van een CSV kunt u reparaties / werkzaamheden koppelen aan rioolobjecten. In SCS zijn de meest voorkomende werkzaamheden voorgeprogrammeerd. Hierdoor wordt het inladen en presenteren van de werkzaamheden op de kaart overzichtelijk en makkelijk.

Na het inladen en voor de uitvoering van de werkzaamheden worden de maatregelen als bolletjes weergegeven op de kaart gekoppeld aan de objecten. Door op het bolletje te klikken kan men de status van de maatregen inzien, en door wie en wanneer de status veranderd is. Via het aan of uitzetten van vinken kunt u instellen welke maatregelen u op de kaart wilt zien. Dit is mogelijk op Status en/of Categorie zodat u snel een overzicht kunt krijgen hoever de werkzaamheden staan.

Planning
In de Office applicatie is ook de mogelijkheid om planningen te maken en deze te koppelen aan rioolobjecten. Zo kan er aan iedereen duidelijk gemaakt worden welke objecten wanneer aan de beurt zijn. Een planning heeft een kleur, begin en einddatum. Deze gegevens worden gedeeld met alle SCS Applicaties en de SCS Web pagina voor buurtbewoners.

De mogelijkheden met SCS zijn bijna eindeloos en te veel om hier te benoemen. Neem gerust contact met ons op indien u meer wilt weten over ons of over SCS.


SCS Viewer

SCS Viewer is de applicatie die gebruikt kan worden voor het volgen van inspectie, reiniging, reparatie of renovatie projecten

Lees meer…

Uw project delen met uw opdrachtgever? Met de SCS Viewer applicatie is het mogelijk. We hebben hiervoor twee mogelijkheden, de SCS Viewer Desktop applicatie of SCS Viewer App

Desktop
De SCS Viewer desktop applicatie kunt u gratis vanuit uw SCS Office applicatie genereren. U krijgt dan in de door u aangewezen folder de Viewer applicatie met daarin het project. Uw opdrachtgever kan vervolgens de applicatie openen en de voortgang van het project volgen. Uw opdrachtgever heeft vervolgens enkel kijk rechten en kan niets aanpassen of toevoegen in het project.

App
De SCS Viewer App is gratis te downloaden uit de Google Play store of Apple app store. Als uw opdrachtgever deze app op zijn smartphone of tablet geïnstalleerd heeft kan hij via een door u aangeleverde QR-code het project openen. Uw opdrachtgever kan vervolgens de voortgang van de werkzaamheden live volgen. Uw opdrachtgever heeft vervolgens ook enkel lees rechten maar kan wel kaartopmerkingen plaatsen om eventuele opmerkingen of bijzondere situaties met u te delen.

De viewer app kan ook als ondersteuning gebruikt worden door bijvoorbeeld uw inspecteur. Deze kan de app gebruiken als digitale tekening en kan makkelijk via de app de navigatie van het apparaat starten om makkelijk naar de juiste locatie te navigeren. Het plaatsen van opmerkingen is dan ook een fluitje van een cent omdat foto’s niet eerst op zijn pc gezet te hoeven worden.

Er is ook een abonnement mogelijk dat het mogelijk maakt om vanuit de Viewer app direct projecten uit uw SCS Cloud te openen. Het is dan niet meer nodig om van elk project een QR-code aan te maken maar kan alle projecten vanuit de projectenlijst openen en inzien. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.


SCS Cleaner

De SCS Cleaner applicatie wordt gebruikt voor het registreren van de werkzaamheden. Deze applicatie is beschikbaar als Desktop versie (Windows) en mobiele App (Android en iOS)

Lees meer…

Door in het ontwikkelproces veel contact en input van gebruikers te vragen is er een zeer gebruiksvriendelijke applicatie tot stand gekomen die door bijna iedereen te gebruiken is. De applicatie is de vervanger van de papieren werktekening met markeerstift en zorgt er voor dat uitvoerende altijd alle benodigde gegevens bij de hand heeft.

De SCS Cleaner applicatie is in twee versies beschikbaar namelijk de Desktop versie en mobiele App. Deze versies hebben beide voor en nadelen die hieronder beschreven zijn.

Desktop
De desktop applicatie is enkel beschikbaar voor Windows devices vanaf Windows 7. De applicatie word lokaal geïnstalleerd. Het voordeel van deze applicatie is dat deze bijvoorbeeld op de pc van een freesunit geïnstalleerd is.

App
De mobiele app is beschikbaar voor Android en iOS en kan gebruikt worden op smartphone of tablet. Deze app heeft wel een device nodig met permanente internet verbinding. Even geen internet? geen probleem, op het moment dat de gegevens niet naar de Cloud gestuurd kunnen worden zet de app de gegevens in zijn buffer en stuurt deze weg als er wel weer een internet verbinding is.

Registreren van reinigingen (Desktop en App)

Met de SCS Cleaner is het mogelijk om reinigingen aan Kolken, Lijngoten, Putten, Gemalen en leidingen te registreren conform de laatste RibX standaard. Door middel een paar simpele muisklikken heeft de reiniger de registratie opgeslagen. Er zijn enkele verplichte velden die de reiniger moet invullen zoals: Ingeschatte vervuilingsgraad en ingeschatte waterhoogte. Deze kan hij door een simpele klik op een knop aangeven.

Bijna nog belangrijker dan aangeven welke leidingen gereinigd zijn is het aangeven van leidingen die niet gereinigd kunnen worden. Hierin kan de reiniger door middel van een keuze menu aangeven wat de reden is dat deze leiding niet behandeld is.

De user interface is simpel en overzichtelijk zodat op één venster alle informatie en functionaliteiten beschikbaar zijn voor de reiniger.

Maatregelen en Reparaties (Desktop en App)

Reparaties en maatregelen worden in de Cleaner op de kaart weergegeven. Door op het symbool te klikken kan de gebruiker zien wat en waar de uit te voeren werkzaamheden plaats vinden en wat er uitgevoerd moet worden. Bij de gegevens worden eventuele opmerkingen van de beoordelaar en te repareren schade weergegeven.

Ook kan hij direct een status aan de maatregel toekennen. Deze status geeft de voortgang van de maatregel aan voorbeelden van een status is: Uitgevoerd, Niet Uitgevoerd, Gestart, On hold en Afkeur. Ook is er plaats voor een eventuele opmerking om zijn werkzaamheden kracht bij te zetten.

Kaartopmerkingen (Desktop en App)
De kaart opmerkingen worden gebruikt om bijvoorbeeld situaties vast te leggen en te delen met met andere gebruikers en/ of opdrachtgever. De kaart opmerking is een symbool op de kaart waar een Naam, Categorie, Opmerking en eventueel foto aan gekoppeld is. Deze symbolen zijn voor iedereen op de kaart zichtbaar en te openen. Zo kan bijvoorbeeld een verdekte put of onbereikbare situatie vastgelegd worden en inzichtelijk gemaakt worden voor iedereen die in het project aan het werk is.

Planning (Desktop en App)
Via het side menu kunnen objecten geselecteerd of zichtbaar gemaakt worden die ingepland zijn. Hieraan kan een uitvoerden afleiden welke objecten aan de beurt zijn te behandelen. In een groot reiniging en inspectie werk kan dit makkelijk zijn om de fases van uitvoering vast te leggen en te delen.

Bewonersbrieven (Desktop en App)
Door veel opdrachtgevers wordt het verspreiden van zogenaamde bewonersbrieven verplicht gesteld. Via de Cleaner applicaties is het mogelijk te registreren waar men bewonersbrieven gepost heeft. Dit kan als bewijs dienen voor waar en wanneer er brieven gepost zijn en dat een uitvoerende kan zien waar er brieven gepost zijn zodat hij weet waar hij mag starten met zijn werkzaamheden.


SCS Inspection

SCS Inspection is de applicatie die gebruikt wordt voor het uitvoeren van rioolinspecties. Deze applicaties ins beschikbaar als Desktop versie (Windows voor inspectie voertuigen) en als mobiele app (Android en iOS voor Quickview zoomcamera inspecties)

Lees meer…

Desktop (Inspectie voertuig)

De SCS Inspection applicatie is dé applicatie voor het uitvoeren van rijdende camera inspecties. De eisen aan een rioolinspectie worden elk jaar steeds hoger en dit vraagt ook steeds meer van de software. Waar een tijd geleden een simpele video opname voldoende was is nu een complete rapportage met alle meetgegevens, beeld materiaal en bijbehorende uitwisselingsbestanden conform Europese normen vereist. Echter maken deze eisen het er niet makkelijker op om een applicatie zo te bouwen dat dezze ook gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is. Uit ervaring van gebruikers kunnen wij zeggen dat het nons gelukt is. Door de gebruiker alle tools en functies op logische plaatsen te geven die hij nodig heeft en functies die hij bijna niet nodig heeft verder weg te plaatsen is onze inspectie applicatie een complete en gebruiksvriendelijke tool geworden die door gebruikers als handig en overzichtelijk bestempeld wordt.

De SCS Inspection applicatie is direct een complete applicatie zonder opties. Hellingshoekmetingen, voegwijdtemetingen, rapportage tool en kaartweergave zijn standaard in de applicatie opgenomen. U heeft geen extra aanschaf kosten voor opties die u dagelijks nodig heeft!

Standaard zijn in SCS de vigerende normen aanwezig en optioneel kunt u ook out of date normen selecteren. Onderstaand een overzicht van normen die beschikbaar zijn in de applicatie met bijbehorende uitwisselingsbestanden.
-EN 13508-2+A1:2011
-NEN EN 13508-2+A1:2011 (RIONED 2020-01)
-NEN 3399:2015
-NEN 3399:2004
-NBN EN 13508-2+A1:2011

Hardware
De applicatie is natuurlijk niet te gebruiken als deze niet met hardware kan communiceren. Binnen de applicatie kunnen de volgende inspectiesystemen aangestuurd worden:
-Ipek DE03 (Rovver Zwart wit DE)
-Ipek DE08 (Super Vision)
-Ipek DCX5000 (Rovion)

-IBAK ED69 (ARGUS 4)
-IBAK ED79 (ARGUS 5)
-IBAK EDi (ARGUS 5 + ARGUS 6)

-RAUSH VTG
-RAUSH Nieuw

-RICO COM
-RICO VTG

Encoders
SCS kan ook de meest gangbare encoder kaarten aansturen voor het opnemen van digitaal beeld, onderstaand de encoders die SCS kan aansturen:
-VITEC VM2-2-C7 (mpeg1 + mpeg2) PCI
-VITEC VM4-2-C7 (mpeg1 + mpeg2 + mpeg4) PCI
-VITEC VM2-2-C8 (mpeg1 + mpeg2) PCIe
-VITEC VM4-2-C8 (mpeg1 + mpeg2 + mpeg4) PCIe
-VITEC VM4-3-C9 HD+ (mpeg1 + mpeg2 + mpeg4) PCIe
-SENSORAY 2253

App (Android en iOS)

Met de SCS Inspection app is het mogelijk om zoomcamera inspecties met de Quickview Air HD te maken. De app maakt via een Wifi verbinding contact met de Quickview en ontvangt daardoor een video stream die getoond wordt en opgenomen kan worden. Via deze verbinding kan de gebruiker ook de functionaliteiten van de camera bedienen zoals zoom, focus, verlichting en tekst overlay. De app maakt gebruik van de meest stabiele software op de markt voor een preview beeld en opname van de hoogst mogelijke kwaliteit. De appl is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk opgebouwd voor de optimale gebruikerservaring.

Standalone
Zonder in te loggen op een SCS Cloud kunt u de SCS Inspection app ook gebruiken. Echter kunt u dan enkel video opnamen maken die als ID Beginknoop-Eindknoop hebben. Deze videobestanden zijn vervolgens met behulp van uw pc van uw device te downloaden.

Connected (Betaalde functie)
Indien u ingelogd bent in de SCS Cloud kunt u al uw projecten inzien, openen en bewerken. Als u een project geopend heeft kunt u op de kaart ondergrond de leidingen die u wilt inspecteren selecteren en daar vervolgens een inspectie aan koppelen. Na het invullen van alle header gegevens kunt u starten met de inspectie.

Als u de verbinding met de Quickview tot stand heeft gebracht kunt u de video opname starten, op dat moment komt ook de knop voor het toevoegen van waarnemingen in beeld. Tijdens het uitvoeren van de inspectie kunt u net als bij de “Normale” insectie applicatie waarnemingen invoeren. Deze waarnemingen hebben alle verplichte velden zoals karakteriseringen, kwantificeringen, klokstanden, opmerkingsvelden en de mogelijkheid tot het nemen van een foto.

Via de SCS Inspection app kunt u direct in het veld een complete inspectie volgens de vigerende normen uitvoeren. Tijdens de inspectie worden de nieuwe gegevens direct naar de SCS Cloud verstuurd, u hoeft op kantoor enkel het beeldmateriaal naar uw omgeving te downloaden om via de SCS Office applicatie direct een complete rapportage te genereren.

Voor de optimale beleving adviseren wij een iPad met Wifi en 4G verbinding. Deze tablets kunnen simultaan met zowel de Quickview Air HD als de SCS Cloud communiceren. Hierdoor worden tijdens de inspectie alle toevoegingen en waarnemingen zonder menselijke tussenkomst direct op de SCS Cloud opgeslagen.


SCS Web

Via SCS web kunnen buurtbewoners en geïnteresseerde de voortgang en planning van uw projecten volgen. Op deze website is ook een korte uitleg te vinden wat reinigingswerkzaamheden inhouden en een Q and A met daarin wat een bewoner bijvoorbeeld kan doen bij stank overlast.

Lees meer…

SCS Web is het optionele web based platform. Via SCS Web kunt u login’s aanmaken naar projecten. Vanuit hier wordt er een link gegenereerd die u als QR-code op bijvoorbeeld uw bewonersbrief kunt plaatsen. Via deze link kunnen buurtbewoners op de hoogte gehouden worden van de planning en voortgang van de werkzaamheden.

De gebruiker krijgt een simpele userinterface te zien waarop op een kaart ondergrond en kleuren de ingeplande en te behandelen leidingen gepresenteerd worden. De gebruiker kan aan de dunne lijnen en corresponderende kleuren in de agenda zien wanneer zijn staat ingepland is, als een reiniger de leiding als gereinigd heeft geregistreerd wordt de leiding als “Gestart” geregistreerd, zodra de inspecteur de inspectie aan de leiding als afgerond heeft gemarkeerd wordt de leiding als “Gereed” gemarkeerd.

Uit ervaring van klanten weten wij dat SCS Web veel telefoontjes met “Wanneer komen jullie bij ons in de straat?” en “Zijn jullie al bij ons geweest?” voorkomt. Ook uw opdrachtgever zal gecharmeerd zijn van de wijze waarop u (geheel geautomatiseerd) de buurtbewoners op de hoogte houdt.


SCS Cloud

SCS Cloud is de online omgeving waar al uw gegevens opgeslagen zijn. Deze omgeving is veilig en is alleen in te zien indien u daar toestemming voor geeft.

Lees meer…

De SCS Cloud draagt zorg voor het synchroniseren van alle data tussen de diverse applicaties en tussen organisaties. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat u als hoofdaannemer uw project deelt met uw onderaannemer. Deze onderaannemer kan vervolgens dit project inzien en zijn data delen met u. Het grote voordeel is dat iedereen naar de zelfde digitale tekening kijkt en alle belanghebbende inzicht hebben in het project.

Bij gebruik van de SCS Office applicatie is het gebruik van de SCS Cloud vereist.